Більшість обстрілів окупантами півночі України відбувається на Сумщині  - ДПСУ

clock
02.08.2022 19:01

Про це сьогодні повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час брифінгу в Укрінформі.

“Останнім часом більшість обстрілів приходиться на Сумщину. Зокрема, два дні тому окупанти із застосуванням 120-мм мінометів та САУ здійснили обстріл території Білопільської громади. Вогонь вівся з боку російського населеного пункту комсомольське”, - повідомив Демченко.

Загалом протягом останнього тижня ДПСУ зафіксувало понад 60 обстрілів на прикордонних територіях Сумщини, майже всі вони із застосуванням артилерії та мінометів.

Андрій Демченко також повідомив, що Україна продовжує укріплювати північні напрямки. Прикордонники разом з іншими силами оборони країни проводять розвідку місцевості, інженерне облаштування місць несення служби, встановлюються перешкоди та блокпости.

В Держприкордонслужбі зазначили, що отримую багато звернень громадян, щодо перетину кордону. Одним з найчастіших — хто серед чоловічого населення України має право на перетин кордону. 

Систематично кордон в обидва боки перетинають водії-далекобійники та особи, які перевозять гуманітарну допомогу чи вантажі.

Крім того, мають право виїзду з України чоловіки, які визнані непридатними до військової служби за станом здоров’я, а також ті, які постійно проживають за кордоном маючи відповідні відмітки міграційної служби чи дипустанов України.

Також це – здобувачі освіти за кордоном, спортсмени, багатодітні батьки, в кого на утриманні є 3 і більше дітей віком до 18 років, та батьки-одинаки, а також особи з інвалідністю та супроводжуючі їх особи.

Схожі матеріали