«Білі янголи» з волонтерами під обстрілами евакуювали з Авдіївки двох коней

clock
19.11.2023 19:00

Ці скакуни – з ферми у Ласточкиному, яку росіяни розбили навесні 2023 року. Тоді там загинуло близько 300 різних тварин. Більшість коней, які вижили, були евакуйовані разом з власником, а ці два якимось чином залишились. Вони здичавіли та не давались у руки людям.

За «мустангами» вирушили поліцейські та волонтери некомерційної організації «Порятунок тварин Харків», серед яких був професійний конюх з власним конем. 

План був такий: коні побачать товариша та підуть за ним.По приїзді в Ласточкине коней не знайшли. Обшукали все – нікого. Тоді «білі янголи» вирушили у справах до Авдіївки і там побачили їх – витончені постаті на тлі руїн. 

У пошуках їжі коні проскакали 5 кілометрів з села до міста, а оскільки зв’язку не було, правоохоронці мерщій повернулися до волонтерів і вже разом наздогнали втікачів.

План спрацював. Поодинокі мешканці могли бачити цю сюрреалістичну картину: вершник на коні веде ще двох під звуки вибухів. Таким чином кортеж дістався до сусіднього села, а вже найближчим часом їх будуть евакуйовувати за межі області.

Дякуємо безстрашним волонтерам та поліцейським, які зажди готові допомогти та врятувати життя, чиїм би воно не було.

Національна поліція України

Схожі матеріали