"Білі янголи" уже рік допомогають людям у зоні бойових дій - Ігор Клименко

clock
01.12.2023 17:05

Сьогодні рівно рік, відколи "Білі Янголи" почали допомагати людям у зоні бойових дій. Екіпажі поліцейських-рятувальників працюють поблизу лінії фронту, в містах і селах, які ворог вже майже повністю знищив. Про це повідомив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко у своєму Telegram-каналі.

"Зараз у складі груп 18 добровольців: працівників різних підрозділів від кримінальної поліції до ювенальної превенції. За цей час групи евакуювали більш як 6 тисяч людей, з них понад 600 - діти", - наголосив очільник МВС.

За словами Міністра, правоохоронці евакуювали все цивільне населення Мар’їнки, а також всіх жителів з частини Очеретинської громади поблизу Авдіївки. Екіпажі забезпечували всі чотири етапи обов’язкової евакуації дітей. 

"Поліцейські транспортували до лікарень майже 300 осіб та доставили у прифронтові населені пункти понад  500 тонн гуманітарної допомоги", - зауважив Ігор Клименко.

Всі "Білі Янголи" - сертифіковані парамедики. Їхні автомобілі оснащені всім необхідним для допомоги людям в надзвичайних ситуаціях і пристосовані для перевезення маломобільних груп населення. Наряди укомплектовано дитячими бронежилетами. 

"Близько 10 обстрілів для наших Героїв закінчилися пораненнями та контузіями. Але вони все одно щодня йдуть прямо в пекло заради порятунку життя – як людей, так і тварин. Дякую вам за віддану службу народові України! Наближаємо перемогу", - наголосив Міністр внутрішніх справ.

Департмаент комунікації МВС України

Схожі матеріали