Контраст
Шрифт

«Білі Янголи» евакуювали з Великої Новосілки всі родини з дітьми

clock
20.02.2023 19:10

Сім’я, в якій виховується троє діточок, довго не наважувалась на евакуацію. Мати, батько, двоє хлопчиків і дівчинка облаштували свій побут в одному з «пунктів незламності» та не хотіли виїжджати з рідного селища. Правоохоронці постійно навідувались до родини й вмовляли евакуюватися. Зрештою, «Білим Янголам» вдалося вивезти багатодітну сім’ю у безпечніше місце.

Велика Новосілка майже стерта ворогом з лиця землі, адже лінія фронту, де наразі точаться важкі бої, проходить поблизу селища. Попри смертельну небезпеку, в населеному пункті продовжують жити люди. Через відсутність електрики і газу громадяни організувались колоніями та оселились у підвалах. Серед них була й багатодітна родина, яку правоохоронці вмовили на евакуацію.

Двоє братів і сестра востаннє гуляли селищем влітку. Через постійні обстріли діти боялись не тільки виходити з укриття, а й виїжджати звідси. «Білі Янголи» постійно навідувались до родини та проводили з ними профілактичні й психологічні бесіди. Дорослі категорично відмовлялися виїжджати за межі Великоновосілківського району. Так, під час останнього візиту родина повідомила правоохоронців, що знайшла житло у безпечнішому місці громади і готова на евакуацію.

«Білі Янголи» вивезли родину разом із собакою до нової тимчасової домівки. Тут дорослі й діти зможуть перепочити і відновити сили. Надалі правоохоронці проводитимуть профілактичну роботу з сім’єю щодо їх подальшої евакуації за межі області.

Наразі у Великій Новосілці залишається менше 300 громадян. Через постійні обстріли та розбиті вщент вулиці місцеві мешканці перестали пересуватися по населеному пункту і не бачили своїх домівок близько пів року. Зараз люди дихають свіжим повітрям тільки біля укриття. Аби приготувати їжу й зігрітися у бомбосховищах, вони встановили булер’яни та буржуйки. Допомогу з продуктами харчування, ліками та гігієною місцевим надають волонтери та правоохоронці. Також поліцейські доставляють корм для тварин. Виїжджати з населеного пункту громадяни відмовляються.

Поліцейські поспілкувалися з жителями щодо їхніх потреб. З’ясувалося, що людям потрібно паливо для генератора, аби у сховищах було світло та можливість зарядити гаджети. Правоохоронці пообіцяли допомогти, а під час наступного візиту знову переконуватимуть громадян евакуюватися.

Національна поліція України

Схожі матеріали
Діяльність