«Білі янголи» евакуювали з Лиманської громади маломобільне подружжя, яке залишилось без житла (ВІДЕО)

clock
14.03.2024 17:00

Будинок у селі Колодязі, де жили 84-річний чоловік та його 86-річна дружина, рашисти розбили прямим влучанням. Через проблеми з серцем жінка потрапила до лікарні. Зараз літня пара – разом та у безпеці, про це потурбувалися поліцейські. Крім того, екіпаж «Білий янгол» доставив гуманітарний вантаж у Торське, від якого до фронту – близько двох кілометрів.

Раніше в Колодязях мешкало близько 350 людей, зараз лишилися одиниці. Поліцейські приїхали за дідусем, якого попросили забрати з-під вогню рідні. Його дружина на той час перебувала в медзакладі.

Лиманські «Білі янголи» працюють під постійними обстрілами та нальотами авіації, яка розбиває населені пункти до каменів. Під час евакуації екіпаж також потрапив під удар – ворог гатив з артилерії, поруч розривалися боєприпаси. Попри це, правоохоронці доставили літнього чоловіка у безпечне місце.

За кілька днів поліцейські допомогли подружжю возз’єднатись і передали волонтерам, які відвезли родину в шелтер Краматорська. Зараз парі підшукують нове житло.

Не всі жителі фронтових селищ погоджуються на евакуацію. Вижити в пекельних умовах їм допомагають «Білі янголи», які декілька разів на тиждень привозять життєво необхідні речі: хліб, засоби гігієни, ліки. У Торському немає електрики, тому поліція регулярно доставляє свічки та ліхтарики.

Якщо вам потрібна допомога в евакуації або будь-яка інша, звертайтеся на гарячу лінію евакуаційної групи «Білий Янгол», яка працює на Лиманському напрямку – 066-5616-102.

Національна поліція України

Схожі матеріали