Безпекова ситуація та розмінування: Ігор Клименко провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Азербайджану в Україні Сеймуром Мардалієвим

clock
20.02.2024 11:00

У Міністерстві внутрішніх справ України відбулася зустріч Глави відомства Ігоря Клименка з азербайджанською делегацією на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Азербайджану в Україні Сеймуром Мардалієвим. Головною темою перемовин стало гуманітарне розмінування та обмін досвідом між країнами у цьому напрямку.

На початку заходу Ігор Клименко привітав азербайджанських колег з обранням Ільхама Алієва на посаду Президента країни та подякував за міцну підтримку України упродовж цих двох років. Також Глава МВС відзначив допомогу офіційного Баку у ліквідації наслідків підриву окупантами Каховської ГЕС.

«Я хотів би подякувати вашому Уряду, Президенту та народу Азербайджану за ту допомогу, яка надається Україні упродовж цих двох років війни. Ми також високо оцінюємо ваш внесок у ліквідацію наслідків підриву на Каховській ГЕС», – заявив Міністр внутрішніх справ України.

Зі свого боку, Сеймур Мардалієв запевнив, що Україна та Азербайджан – стратегічні партнери та будуть й надалі нарощувати співробітництво у питанні безпеки та розмінування:

«На жаль, наша країна із власного досвіду знає, що таке мінна небезпека. Через війну, майже уся площа Азербайджану була забруднена боєприпасами. Саме тому, ми готові ділитися власним досвідом з Україною та надалі допомагати вам у цьому питанні. Зокрема, ми хотіли б надавати вам допомогу у проведенні тренінгів для ваших саперів».

Окрім того, Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджану в Україні розповів про виробництво машин механізованого розмінування, одну з яких було передано ДСНС України у межах співпраці між країнами.

«Гуманітарне розмінування – це є пріоритет для нашої держави. Навіть при незначному виробництві машин механізованого розмінування ви надали нам одну з них, за що ми дуже вдячні. Цей транспортний засіб буде залучений в першу чергу для розмінування сільськогосподарських земель на деокупованих територіях», – зазначив Глава МВС України Ігор Клименко.

Також сторони обговорили подальшу співпрацю та обмін досвідом щодо реінтеграції окупованих територій, протидію незаконному обігу зброї та боротьбу зі злочинністю. 

По завершенню зустрічі представники Посольства Азербайджану в Україні подякували МВС та особисто Главі відомства за плідну співпрацю. Своєю чергою, Міністр внутрішніх справ України висловив сподівання, що взаємодія між країнами у питанні безпеки посилюватиметься.

Нагадаємо, 24 листопада 2023 року Головне управління ДСНС України у Полтавській області отримало від Азербайджану машину механізованого розмінування «Revival P». Також Україну відвідали представники компанії-виробника техніки, які провели навчання для українських фахівців.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали