Безпечна міграція: освітній серіал доступний на "Дія. Освіта"

clock
21.12.2023 17:50

Освітній серіал "Безпечна міграція" уже доступний на платформі "Дія. Освіта". Телеведуча Катерина Осадча розповість громадянам про те, як користуватися послугами в галузі міграції та не втрапити в пастку торгівлі людьми. 

"З початку війни мільйони українців були змушені виїхати за кордон, рятуючись від російських загроз. Більшість з них - жінки та діти. Відповідно до Глобального звіту UNODC про торгівлю людьми за 2022 рік, який використовував офіційні дані з понад 141 країни, основною ціллю трафікерів є саме жінки. У 2020 році жінки становили 42% постраждалих, ще 18% – дівчата. За останні 15 років частка дітей серед виявлених жертв торгівлі людьми зросла втричі. Розуміння особливостей оформлення і відновлення документів за кордоном - це те, що дозволить нашим громадянам уникнути ряду загроз, пов'язаних з торгівлею людьми", - наголосила заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко.

Під час перегляду ви дізнаєтесь:

  • Як відновити особисті документи після втрати під час окупації
  • Як і де саме можна оформити українські документи за кордоном
  • Як не потрапити в пастку торгівлі людьми
  • Відповіді на найпоширеніші запитання

Освітній серіал створено з ініціативи Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства цифрової трансформації України. 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали