«Бережемо пам’ять про побратимів і всіх, хто загинув у цій страшній війні», — Денис Монастирський

clock
09.12.2022 16:55

Сьогодні, 9 грудня, відбулася панахида і прощання із працівниками Головного управління Національної поліції в Черкаській області, які загинули під час стабілізаційних заходів, підірвавшись на ворожій міні на Херсонщині. У панахиді взяли участь керівництво МВС України й Національної поліції, представники місцевої влади та громади.

Очільник МВС зазначив, що одразу за Збройними Силами на деокуповані території заходить поліція і спільно із рятувальниками ДСНС займається гуманітарним розмінуванням, відновлюючи світло та допомагаючи евакуювати людей. На жаль, під час таких заходів є втрати як серед піротехніків ДСНС, так і саперів НПУ.

«Сьогодні ми проводжаємо в останній путь наших Героїв — захисників, які приходять після нашої армії на деокуповану територію, щоб врятувати десятки й сотні життів. Вони назавжди залишаться в наших серцях і на наших знаменах. Це справжні Герої, яких Україна ніколи не забуде. Бережемо пам’ять про побратимів і всіх, хто загинув у цій страшній війні», — зазначив під час церемонії прощання Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

Висловив слова співчуття і перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін: «Зведений загін поліцейських Черкащини приїхав на звільнену Херсонщину для того, щоби принести туди мир, стабільність і правопорядок. Адже поліція є першою, хто заходить на де окуповану територію. І несе втрати. Але це нас на жодну мить не зупинить.  Ми не дамо ворогу жодного шансу сіяти страх, смерть і розруху на території нашої держави». 

Голова Національної поліції України генерал поліції першого рангу Ігор Клименко висловив свої співчуття родинам та близьким загиблих: «Колектив Національної поліції проводжає в останній путь людей сміливих, твердих, міцних, сильних, у яких попереду могло бути майбутнє з успіхами та досягненнями. Їхня смерть — велика рана всієї поліції, яка ніколи не загоїться. У пам’ять про них Національна поліція не може схибити, не може зрадити. Без батьківської турботи залишися троє дітей. Даємо слово всім сім’ям: завжди будемо поруч. Вічна пам’ять, панове офіцери!».

Нагадаємо, що 7 грудня група черкаських поліцейських у складі зведеного загону в межах стабілізаційних заходів проводила розмінування ділянки місцевості на Херсонщині й документування злочинів, скоєних військовослужбовцями рф.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали