Контраст
Шрифт

Альона Матвєєва: Нацполіція знайшла 30 тисяч людей, яких вважали зниклими безвісти

clock
28.11.2022 09:44

 

Поліція докладає максимум зусиль для того, щоб знайти зниклих безвісти. Про це в ефірі телеканалу FreeДом сказала речниця МВС України Альона Матвєєва.

«З 24 лютого, з початку повномасштабного вторгнення рф, було близько 48 тисяч повідомлень про людей, які зникли безвісти. Всього на даний час було знайдено майже 30 тисяч людей за цими заявами. Проте, варто зазначити, що це заяви, які було подано до Нацполіції, оскільки люди могли звертатись і до інших правоохоронних органів», - сказала Альона Матвєєва.

Вона зазначила, що поліція починає пошуки після отримання відповідної заяви.

«Інформація вноситься в ЄРДР і правоохоронці починають максимально збирати дані про людину: де зникла людина, чи це було при обстрілі, чи під час окупації. Якщо заяву подає родич зниклого безвісти, робиться ДНК-експертиза, дані якої вносяться у відповідну базу даних», - сказала Альона Матвєєва.

Заяви про зниклих безвісти можна подати в телефонному режимі, поштою і безпосередньо у відділках поліції.

«Подавати заяву можуть не лише родичі, це можуть бути друзі, колеги, знайомі. Обов’язково треба вказати дату та місце зникнення, хоча б приблизно, анкетні дані, дату і рік народження, особливі прикмети, номери телефонів, паспортні дані, а також контакти осіб, які можуть знати куди могла зникнути особа», - додала речниця МВС України.

За її словами, зниклих безвісти найбільше в тих регіонах, де йдуть активні бойові дії – це Донецька та Луганська області.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність