30 авто, генератори, мотопомпи та комунікаційне обладнання: Державне МВС Баварії надало черговий пакет гуманітарної допомоги МВС України

clock
28.09.2023 16:20

30 транспортних засобів Державне МВС Баварії передало системі Міністерства внутрішніх справ України. Участь у церемонії передачі гуманітарної допомоги взяли заступник Міністра внутрішніх справ України Василь Тетеря, заступниця Керівника Бюро Вільної держави Баварія в Україні Анна Маслак, представники МВС та підрозділів.

Насамперед Василь Тетеря відзначив активний розвиток українсько-баварських відносин у сфері внутрішніх справ, зокрема з Державним Міністерством внутрішніх справ Баварії та з Баварською Державною канцелярією. Висловив вдячність за надану підтримку та співпрацю. Також зазначив - отриману техніку розподілять в системі МВС.

"Вся ця техніка буде розподілена в системі внутрішніх справ: для прикордонників, найгвардійців, поліцейських. Сподіваємось, що ця допомога - не остання. Це для нас велика потужна підтримка", - наголосив заступник Міністра внутрішніх справ.

У свою чергу Анна Маслак зазначила, що в рамках цього пакету допомоги підрозділам МВС України уже передано поліцейські та пожежні автомобілі, мотопомпи, аварійні генератори, спальні мішки, польові кухні та комунікаційне обладнання. Більш того, в найближчий час надійде наступний пакет гуманітарної допомоги у вигляді транспортних засобів.

"Вільна земля Баварія завжди була і є солідарною з Україною та українським народом. Саме тому в березні 2023 року було прийнято рішення Радою міністрів Баварії збільшити цей пакет допомоги від 5-ти до 10-ти мільйонів євро, щоб продовжувати надавати цільову підтримку Україні в цивільному секторі", - зауважила заступниця керівника Бюро Вільної Держави Баварія в Україні.

До того ж навесні 2022 року Баварія передала українським пожежним частинам 20 пожежних автомобілів, пожежну драбину-причіп та близько 160 палет із пожежним обладнанням. Це обладнання українським колегам безоплатно передали баварські пожежні частини.

20 грудня 2022 року уряд землі Баварія вирішив виділити 5 мільйонів євро на подальші поставки гуманітарної допомоги. Вже у перші тижні 2023 року з цих коштів були придбані аварійні електрогенератори, транспортні засоби, обладнання для пунктів обігріву (аварійні електрогенератори, обігрівачі для наметів з відповідними лініями живлення, контейнери-цистерни) та автомобілі пожежної охорони, щоб задовольнити найбільші потреби взимку.

Крім цього, наприкінці березня 2023 р. Баварія прийняла 30 дітей загиблих, захоплених у полон або безвісно зниклих за особливих обставин працівників системи МВС, які перебували протягом двох тижнів на оздоровчому відпочинку в Баварії. Для дітей було організовано насичену культурну та розважальну програму в місті Мюнхен.

Початок міжвідомчого двостороннього співробітництва між Міністерством внутрішніх справ України та Державним міністерством внутрішніх справ Баварії закладено ще у квітні 1992 року шляхом підписання Спільної заяви про співробітництво.

Крім того, безпекові відомства взаємодіють в рамках Постійної українсько-баварської робочої комісії.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали