13,2 млн грн збитків до держбюджету: затримано підрядника, який переховувався від слідства

clock
23.02.2024 11:30

Правоохоронці затримали учасника фінансової оборудки, який перебував у розшуку. Фігурант - директор підрядної фірми, яка виконувала замовлення на реконструкцію залізничних ліній швидкісного трамваю для одного з найбільших комунальних підприємств у сфері пасажирських перевезень "Київпастрансу".

У 2020 році службовці комунального підприємства уклали договір із фірмою-підрядником на реконструкцію колій. Службові особи підписали документи із внесеними завідомо недостовірними даними щодо обсягів і вартості запланованих ремонтних робіт. Загальна сума завданих збитків державному бюджету становить понад 13,2 млн грн.

Посадові особи "Київпастрансу" отримали підозри влітку 2021 року. 27 лютого повідомлено про підозру керівнику підрядної організації, який майже два з половиною роки переховувався від слідства. Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Національна поліція України

Схожі матеріали