Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку виготовлення та обліку номерних знаків для транспортних засобів, що підлягають державній реєстрації»

Міністерство внутрішніх справ України проводить електронні консультації з громадськістю щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку виготовлення та обліку номерних знаків для транспортних засобів, що підлягають державній реєстрації» (далі – проєкт постанови), що оприлюднений 25 квітня 2023 року у підрубриці «Проєкти нормативних актів» рубрики «Нормативна база МВС» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України: тут.

Дія реалізації проєкту постанови поширюватиметься на суб’єктів господарювання незалежно від форми власності, які здійснюватимуть за зверненням власників транспортних засобів, зареєстрованих відповідно до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07 вересня 1998 року № 1388, виготовлення номерних знаків.

Можливими наслідками реалізації проєкту постанови для цих соціальних груп населення та заінтересованих сторін є надання можливості суб’єктам господарювання за зверненням власника транспортного засобу на підставі свідоцтва про державну реєстрацію транспортного засобу виготовляти та видавати на законних підставах номерні знаки транспортного засобу.

Пропозиції та зауваження до проєкту постанови приймаються упродовж місяця з дати оприлюднення в письмовій формі на електронну адресу: [email protected].  

Консультації щодо проєкту постанови надаються за номером телефону: (044) 374 10 51. Відповідальна особа за проведення електронних консультацій з громадськістю – Наталія Фурман.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту постанови буде оприлюднений у підрубриці «Електронні консультації з громадськістю» рубрики «Консультації з громадськістю» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України протягом двох тижнів після прийняття рішення за результатами обговорення.


Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку виготовлення та обліку номерних знаків для транспортних засобів, що підлягають державній реєстрації» оприлюднений 15 червня 2023 року