Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін у додатки 2 і 6 до постанови Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2020 р. № 844»

Міністерство внутрішніх справ України проводить електронні консультації з громадськістю щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін у додатки 2 і 6 до постанови Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2020 р. № 844» (далі – проєкт постанови), що оприлюднений 25 серпня 2023 року у підрубриці «Проєкти нормативних актів» рубрики «Нормативна база МВС» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України: тут.

Дія реалізації проєкту постанови поширюватиметься на: 

  • Головний сервісний центр МВС, на офіційному вебсайті якого розміщуватиметься, зокрема, електронний сервіс перевірки відомостей, зазначених у бланку свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу;
  • Державне підприємство «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів», що здійснює виготовлення бланків національного посвідчення водія, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу; 
  • громадян, які отримують національне посвідчення водія та/або свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.


Можливими наслідками реалізації проєкту постанови для цих соціальних груп населення та заінтересованих сторін є:

  • виготовлення бланків національного посвідчення водія, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу з нанесенням спеціального маркування на захисне покриття, що сприятиме додатковому захисту цих документів від фальсифікації; 
  • перевірка відомостей, зазначених у бланку свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, за QR-кодом з метою підтвердження його дійсності через відповідний електронний сервіс, розміщений на офіційному вебсайті Головного сервісного центру МВС.


Пропозиції та зауваження до проєкту постанови приймаються упродовж 15 календарних днів з дати оприлюднення в письмовій формі на електронну адресу: [email protected]

Консультації щодо проєкту постанови надаються за номером телефону: (044) 374 10 51. Відповідальна особа за проведення електронних консультацій з громадськістю – Наталія Фурман.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту постанови буде оприлюднений у підрубриці «Електронні консультації з громадськістю» рубрики «Консультації з громадськістю» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України впродовж двох тижнів після прийняття рішення за результатами обговорення.


Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін у додатки 2 і 6 до постанови Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2020 р. № 844»  оприлюднений 18 вересня 2023 року.