Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 08 травня 1993 р. № 340 і від 07 вересня 1998 р. № 1388»

Міністерство внутрішніх справ України проводить електронні консультації з громадськістю щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 08 травня 1993 р. № 340 і від 07 вересня 1998 р. № 1388» (далі – проєкт постанови), що оприлюднений 26 травня 2023 року у підрубриці «Проєкти нормативних актів» рубрики «Нормативна база МВС» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України: тут.

Дія реалізації проєкту постанови поширюватиметься на:

  • суб’єктів господарювання, які виявили бажання взяти участь у державній реєстрації нових транспортних засобів;
  • фізичних осіб, що мають намір отримати адміністративні послуги, які надають територіальні сервісні центри МВС.


Можливими наслідками реалізації проєкту постанови для цих груп населення та заінтересованих сторін є надання можливості:

  • суб’єктам господарювання – брати участь у державній реєстрації нових транспортних засобів з видачею виключно свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів в електронній формі, без виготовлення їх на бланках;
  • фізичним особам – замовити в електронній формі засобами електронного кабінету водія та Порталу Дія послуги, зокрема з: обміну посвідчення водія, виготовленого на бланку, на посвідчення водія в електронній формі; державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів; видачі тимчасового реєстраційного талона у зв’язку з наданням права керування засобом іншій фізичній особі; видачі свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу на ім’я іншої фізичної особи, яка здійснює поїздку за кордон.

Пропозиції та зауваження до проєкту постанови приймаються упродовж місяця з дати оприлюднення в письмовій формі на електронну адресу: [email protected].  

Консультації щодо проєкту постанови надаються за номером телефону: (044) 374 10 51. Відповідальна особа за проведення електронних консультацій з громадськістю – Анна Кучер.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту постанови буде оприлюднений у підрубриці «Електронні консультації з громадськістю» рубрики «Консультації з громадськістю» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України впродовж двох тижнів після прийняття рішення за результатами обговорення.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 08 травня 1993 р. № 340 і від 07 вересня 1998 р. № 1388» оприлюднений 18 липня 2023 року.