Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту наказу Міністерства внутрішніх справ України «Про затвердження Змін до Порядку ведення реєстру суб’єктів проведення обов’язкового технічного контролю»

Міністерство внутрішніх справ України проводить електронні консультації з громадськістю щодо проєкту наказу Міністерства внутрішніх справ України «Про затвердження Змін до Порядку ведення реєстру суб’єктів проведення обов’язкового технічного контролю» (далі – проєкт наказу), що оприлюднений 25 вересня 2023 року в підрубриці «Проєкти нормативних актів» рубрики «Нормативна база МВС» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України: тут.

Заінтересовані сторони, на які поширюватиметься дія реалізації проєкту наказу: територіальний орган з надання сервісних послуг МВС та суб’єкти проведення обов’язкового технічного контролю транспортних засобів (далі – суб’єкти проведення ОТК).

Проєкт наказу розроблено Міністерством внутрішніх справ України з метою оптимізації процесу ведення реєстру суб’єктів проведення обов’язкового технічного контролю, затверджені зміни будуть спрямовані на поліпшення та збільшення ефективності цього процесу. 

Запропонований проєкт наказу має на меті внести зміни до Порядку ведення реєстру суб’єктів проведення обов’язкового технічного контролю і встановити чіткий порядок дій Головного сервісного центру МВС як адміністратора реєстру суб’єктів проведення обов’язкового технічного контролю (далі – реєстр СОТК).

Проєкт акта пропонує вдосконалити процедуру внесення даних про суб’єкта проведення ОТК та визначити чіткий перелік даних, що вносяться до реєстру СОТК та процедуру внесення змін даних про суб’єкта проведення ОТК до реєстру СОТК, а також привести Порядок ведення реєстру суб’єктів проведення обов’язкового технічного контролю у відповідність до постанов Кабінету Міністрів України в частині механізму внесення змін даних про суб’єкта проведення ОТК та процедури його виключення з реєстру СОТК.

Такі зміни спрямовані на забезпечення ефективного функціонування реєстру СОТК, а також врахування вимог законодавства, що стосуються проведення обов’язкового технічного контролю транспортних засобів. 

Пропозиції та зауваження до проєкту наказу приймаються протягом місяця з дати оприлюднення в письмовій формі на електронну адресу: [email protected].

Консультації щодо проєкту наказу надаються за номером телефону: (044) 374-10-31, (044) 374-10-92. Відповідальна особа за проведення електронних консультацій з громадськістю – Грицюк Віталій.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту наказу буде оприлюднений у підрубриці «Електронні консультації з громадськістю» рубрики «Консультації з громадськістю» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України протягом двох тижнів після прийняття рішення за результатами обговорення.


Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту наказу Міністерства внутрішніх справ України «Про затвердження Змін до Порядку ведення реєстру суб’єктів проведення обов’язкового технічного контролю» оприлюднений 06 листопада 2023 року.