Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту наказу Міністерства внутрішніх справ України «Про затвердження Порядку відеофіксації процесу перевірки конструкції та технічного стану колісного транспортного засобу»

Міністерство внутрішніх справ України проводить електронні консультації з громадськістю щодо проєкту наказу Міністерства внутрішніх справ України «Про затвердження Порядку відеофіксації процесу перевірки конструкції та технічного стану колісного транспортного засобу», що оприлюднений 25 вересня 2023 року в підрубриці «Проєкти нормативних актів» рубрики «Нормативна база МВС» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України: тут.

Заінтересовані сторони, на які поширюватиметься дія реалізації проєкту наказу: територіальний орган з надання сервісних послуг МВС та суб’єкти проведення обов’язкового технічного контролю транспортних засобів (далі – суб’єкти проведення ОТК).

Проєкт наказу розроблено на виконання абзацу двадцять другого пункту 16 Порядку проведення обов’язкового технічного контролю та обсягів перевірки технічного стану транспортних засобів, технічного опису та зразка протоколу перевірки технічного стану транспортного засобу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 січня 2012 року № 137.

Проєкт наказу визначає механізм проведення суб’єктами проведення ОТК  відеофіксації процесу перевірки конструкції та технічного стану колісного транспортного засобу під час здійснення обов’язкового технічного контролю транспортних засобів, вимоги до відеозаписів, спосіб та тривалість зберігання відеозаписів та спосіб їх надання суб’єктам звернення.

Пропозиції та зауваження до проєкту наказу приймаються протягом місяця з дати оприлюднення в письмовій формі на електронну адресу: [email protected].

Консультації щодо проєкту наказу надаються за номером телефону: (044) 374-10-31, (044) 374-10-92. Відповідальна особа за проведення електронних консультацій з громадськістю – Грицюк Віталій.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту наказу буде оприлюднений у підрубриці «Електронні консультації з громадськістю» рубрики «Консультації з громадськістю» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України протягом двох тижнів після прийняття рішення за результатами обговорення.


Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту наказу Міністерства внутрішніх справ України «Про затвердження Порядку відеофіксації процесу перевірки конструкції та технічного стану колісного транспортного засобу» оприлюднено 16 листопада 2023 року.