Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту постанови КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2020 р. № 844»

Міністерство внутрішніх справ України проводить електронні консультації з громадськістю щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2020 р. № 844» (далі – проєкт постанови), що оприлюднений 11 лютого 2022 року у підрубриці «Проєкти нормативних актів» рубрики «Нормативна база МВС» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України: тут.

Дія реалізації проєкту постанови поширюватиметься на такі соціальні групи населення: осіб, які бажають отримати посвідчення водія або здійснити державну реєстрацію транспортного засобу.

Заінтересовані сторони, на які поширюватиметься дія реалізації проєкту постанови: суб’єктів господарювання у сфері підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів.

Можливими наслідками реалізації проєкту постанови для цих соціальних груп населення та заінтересованих сторін є:

  • необхідністю встановлення чітких ознак захисту та приведення захисних елементів у відповідність до їх властивостей;
  • наявність QR – коду дозволить кодувати всю відповідну інформацію, яка міститься на свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу, для сканування відповідними органами під час перевірки інформації;
  • зазначені зміни забезпечать підвищення комплексної захищеності документа від підробки та фальсифікації.


Пропозиції та зауваження до проєкту постанови приймаються протягом місяця з дати оприлюднення в письмовій формі на електронну адресу: info@hsс.gov.ua. 

Консультації щодо проєкту внесення змін надаються за номером телефону: (044) 374 10 19. Відповідальна особа за проведення електронних консультацій з громадськістю – Колесник Оксана Вікторівна.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту внесення змін буде оприлюднений у підрубриці «Електронні консультації з громадськістю» рубрики «Консультації з громадськістю» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України протягом двох тижнів після прийняття рішення за результатами обговорення.