Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо...»

Міністерство внутрішніх справ України проводить електронні консультації з громадськістю щодо проєкту Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення порядку та правил використання повітряного простору України експлуатантами безпілотних повітряних суден» (далі – проєкт закону), що оприлюднений 08 жовтня 2021 року у підрубриці «Проєкти нормативних актів» рубрики «Нормативна база МВС» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України: тут.

Дія реалізації проєкту закону поширюватиметься на громадян України, іноземців, осіб без громадянства.

Заінтересовані сторони, на які поширюватиметься дія реалізації проєкту закону: експлуатанти безпілотних повітряних суден.

Можливими наслідками реалізації проєкту закону для цих соціальних груп населення та заінтересованих сторін є:

  • задоволення населення рівнем безпеки в межах кордонів держави, забезпечення захисту життєво важливих національних інтересів від реальних і потенційних загроз невоєнного характеру;
  • установлення адміністративної відповідальність за порушення порядку та правил використання повітряного простору України експлуатантами безпілотних повітряних суден.


Пропозиції та зауваження до проєкту закону приймаються протягом 15 календарних днів з дати оприлюднення в письмовій формі на електронну адресу: [email protected]. Консультації щодо проєкту закону надаються за номером телефону: (044) 254 76 63. Відповідальна особа за проведення електронних консультацій з громадськістю – Олександр Хоруженко.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту закону буде оприлюднений у підрубриці «Електронні консультації з громадськістю» рубрики «Консультації з громадськістю» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України протягом двох тижнів після прийняття рішення за результатами обговорення. 

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення порядку та правил використання повітряного простору України експлуатантами безпілотних повітряних суден»