Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Правил дорожнього руху»

Міністерство внутрішніх справ України проводить електронні консультації з громадськістю щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Правил дорожнього руху» (далі – проєкт постанови), що оприлюднений 29 грудня 2021 року у підрубриці «Проєкти нормативних актів» рубрики «Нормативна база МВС» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України: тут.

Реалізація проєкту постанови дозволить урегулювати питання експлуатації в зимовий період часу транспортних засобів, обладнаних виключно зимовими та всесезонними шинами, а також установити порядок використання денних ходових вогнів (ближнього світла фар) під час руху механічного транспортного засобу.

Можливими наслідками реалізації проєкту постанови є:

  • позитивний вплив на рівень безпеки дорожнього руху;
  • зниження кількості дорожньо-транспортних пригод у світлу пору доби;
  • підвищення рівня відповідальності водіїв.


Пропозиції та зауваження до проєкту постанови приймаються протягом 15 календарних днів з дати оприлюднення в письмовій формі на електронну адресу: [email protected].

Консультації щодо проекту постанови надаються за номером телефону: (044) 254 76 02. Відповідальна особа за проведення електронних консультацій з громадськістю – Володимир Кучеренко.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту постанови буде оприлюднений у підрубриці «Електронні консультації з громадськістю» рубрики «Консультації з громадськістю» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України протягом двох тижнів після прийняття рішення за результатами обговорення.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Правил дорожнього руху» оприлюднений 10 лютого 2022 року.