Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України»

Міністерство внутрішніх справ України проводить електронні консультації з громадськістю щодо постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» (далі – проєкт постанови), що оприлюднений 25 січня 2021 року в підрубриці «Проєкти нормативних актів» рубрики «Нормативна база МВС» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України: тут.

Дія реалізації проєкту постанови поширюватиметься на осіб, які бажають отримати посвідчення водія, відкрити відповідну категорію або здійснити державну реєстрацію транспортного засобу.

Можливими наслідками реалізації проєкту постанови є:

  • підвищення ефективності організації приймання в територіальному сервісному центрі МВС практичних іспитів, що складаються для отримання права на керування транспортними засобами відповідної категорії;
  • удосконалення процедури надання адміністративних послуг фізичним особам з оформлення, видачі, повернення та обміну посвідчень водія;
  • удосконалення норм в частині подання відповідних документів, зокрема, усунення корупціогенного фактора у частині засвідчення навичок водія поданими документами без обґрунтованого та належного підтвердження наявності таких навичок у водія.


Пропозиції та зауваження до проєкту постанови приймаються протягом місяця з дати оприлюднення в письмовій формі на електронну адресу: [email protected].

Консультації щодо проєкту постанови надаються за номером телефону: (044) 374 10 33. Відповідальна особа за проведення електронних консультацій з громадськістю – Оксана Колесник.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту постанови буде оприлюднений у підрубриці «Електронні консультації з громадськістю» рубрики «Консультації з громадськістю» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України протягом двох тижнів після прийняття рішення за результатами обговорення.

Звіт про результати консультацій з громадськістю щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» оприлюднено 26 березня 2021 року.