Контраст
Шрифт

Залучено додаткові сили Нацгвардії для посилення кордону на напрямках потенційного руху незаконних мігрантів з Білорусі - Микола Балан

clock
17.11.2021 15:45

Залучено додаткові сили Національної гвардії для посилення охорони кордону на напрямках потенційного руху незаконних мігрантів з Білорусі. Гвардійці виконуватимуть завдання спільно із підрозділами Державної прикордонної служби та Національної поліції.

- Наразі налагоджена чітка взаємодія між усіма відомствами та прораховані ймовірні напрямки, на яких має бути посилена увага. Для моніторингу місцевості та обстановки підрозділи Нацгвардії використовуватимуть БПЛА. Також для швидкого переміщення особового складу, оперативного реагування та спостереження задіюватимуть власну авіацію, - зазначив командувач НГУ генерал-полковник Микола Балан.

Як повідомляв раніше Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирский, для виконання цих завдань додатково буде залучено близько 8,5 тисяч військовослужбовців НГУ, ДПСУ та поліцейських.

Додаткові сили МВС України задіюються на кордон відповідно до рішення РНБО щодо посилення охорони кордону на напрямках потенційного руху незаконних мігрантів з Білорусі. На ділянці українсько-білоруського кордону проводиться посилення, щоб стримати потік мігрантів у разі потреби та запобігти можливим провокаціям.

Пресслужба Національної гвардії України

Схожі матеріали
Діяльність