Уряд виділяє 175 мільйонів на посилення охорони українського кордону

clock
24.11.2021 14:10

Кабінет міністрів України прийняв рішення про виділення 175 млн грн на посилення охорони українського кордону у зв'язку з ускладненням оперативної обстановки на українсько-білоруській ділянці державного кордону.

Таке рішення прийняв Уряд сьогодні, 24 листопада, під час чергового засідання. 

“Розуміючи непросту ситуацію на білорусько-польському кордоні, ми продовжуємо посилювати наші кордони. Не можна виключати, що міграційний дестабілізаційний проєкт може бути поширений на українсько-білоруський кордон. Маємо бути готові до будь-якого сценарію, тому виділяємо 175 млн грн для посилення охоронних заходів українського кордону”, - сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

У пояснювальній записці до відповідного проєкту розпорядження КМУ,  МВС пропонується виділити 175 010, 037 тис. грн (для Адміністрації Державної прикордонної служби - 66 910, 55 тис. грн, для Національної гвардії - 108 099, 982 тис. грн) для проведення першочергових заходів з ліквідації наслідків цієї надзвичайної ситуації соціального характеру. 

Раніше повідомлялося, що на кордоні з Республікою Білорусь розпочалася спільна спеціальна прикордонна операція «Полісся». Вона координується Державною прикордонною службою України та проводиться спільно з силами Національної гвардії, Національної поліції, ЗСУ та іншими задіяними резервами. Це подальші заходи для нарощення охорони та захисту українського кордону з метою недопущення міграційної кризи та протидії протиправній діяльності.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали