У Харкові відбулося засідання Координаційної ради з питань реалізації державної політики з попередження наркоманії

clock
21.12.2021 13:52

20 грудня у Харкові відбулося засідання Координаційної ради з питань реалізації державної політики з попередження наркоманії. Для більш ефективної боротьби з незаконним обігом наркотиків та профілактикою наркоманії серед молоді об'єдналися місцева влада, правоохоронці та громадські організації. Під час засідання були презентовані дані за результатами роботи у поточному році.

Протягом 2021 року на Харківщині: 

-       Розкрито понад - 3 тисячі наркозлочинів,  

-       Притягнуто до кримінальної відповідальності -1027 осіб.

-       З незаконного обігу вилучено 130 кг наркотиків та втричі більше психотропних речовин

-        Припинено злочинну діяльність 3 організованих наркоугруповань, учасники яких збували метадон, займалися розповсюдженням PVP-речовини, придбаної в мережі Інтернет, та організували канал поставки амфетаміну до Російської Федерації.  

“Спільні зусилля дають реальні результати.  За останні кілька місяців я вже не вперше в Харкові. Для мене дуже важливо те, як влада в цьому регіоні вибудовує комплексний підхід до вирішення проблеми профілактики залежностей у дітей та підлітків. Сподіваюся, що з наступного року ми запустимо заплановані спецпроєкти, щоб допомагти тим, хто хоче позбутися згубних звичок і змінити своє життя!”, - зазначила радниця міністра внутрішніх справ Анна Міщенко.

Нагадаємо, у 2022 році на Харківщині планується запустити пілотний проєкт “Відповідальність. Діти”. Його мета -  навчити дорослих виявляти проблеми і згубні залежності дітей на ранніх стадіях. Проєкт має запрацювати у майже тисячі шкіл області.

 

Схожі матеріали