У Нацгвардії триває Базовий курс підготовки розвідника під керівництвом інструкторів операції «UNIFIER»

clock
29.05.2021 10:56

На базі Навчально-бойового центру підготовки підрозділів до спеціальних дій Міжнародного центру Нацгвардії триває Базовий курс підготовки розвідника НГУ. Представники Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади (операція «UNIFIER») показали як відповідно до стандартів НАТО облаштовується спостережний пункт.

Під час заняття гвардійці здійснили марш у глибину лісу, де був розташований спостережний пункт, підготовлений канадськими інструкторами та спробували візуально виявити його. Кожен розвідник має бути достатньо підготовленим, щоб визначити важливі точки для облаштування спостережного пункту для подальшого спостереження за важливими об’єктами.

«Раніше слухачі продемонстрували гарні результати під час практичного заняття з орієнтування на місцевості, особливо у нічний час, на контрольному занятті вони вразили нас їхніми знаннями та навичками», – зазначив майстер-капрал від канадської сторони.
Після огляду зразкового спостережного пункту розвідники поділились на 3 групи та кожна з них, опираючись на отриманні знання, облаштувала свій спостережний пункт. Інструктори Збройних сил Канади вказали переваги та недоліки для кожної групи, а гвардійці порівняли свої результати між групами.

«Зі свого боку хочу сказати, що гвардійці швидко опановують програму курсу, ми задоволені як групи відпрацьовують матеріал. Цей курс є гарною можливістю для нас обох, коли ми навчаємо розвідників ми навчаємося і самі, бійці із задоволенням передають нам свій досвід», – доповнив майстер-капрал.
Базовий курс розвідника проводиться вперше, тому фахівці від Нацгвардії спільно з канадськими інструкторами звертають увагу на моменти, що потребують корегування та вдосконалення. Нагадаємо, що наступний курс буде проводитись зі змінами та стане базовим для підрозділів спеціального призначення та снайперів.

Відділення інформації та комунікації Міжнародного центру НГУ

Схожі матеріали