Контраст
Шрифт

У Львові вшанували Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького

clock
29.05.2021 11:49

29-го травня 2014 року загинув Герой України генерал-майора Сергій Кульчицький. У 7-мі роковини загибелі у місті Львові пройшли заходи з нагоди вшанування «Небесного генерала». 

Аби вшанувати Сергія Кульчицького до Львова приїхали з усієї України. Особливо багато гостей було з його рідного Батальйону оперативного призначення, який носить ім’я генерала.

У Гарнізонному храмі Петра і Павла відбулась молебень за Сергієм Петровичем та тими, хто загинув разом з ним. У спільній молитві з’єднались усі його рідні та близькі люди: його син, дружина генерала, Надія Богданівна Кульчицька, військовослужбовці «батальйону Кульчицького», його друзі. 

На Личаківському цвинтарі до могили генерала відбулось покладання квітів та запалення лампадок за участі начальника Західного оперативно-територіального об’єднання генерал-лейтенанта Олександра Набока, штаб-сержанта вищої категорії відділу стратегічного планування та сумісності зі структурами НАТО ГУ НГУ старшини Віталія Марківа, який був військовослужбовцем батальйону, що сформував генерал, начальника Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, представників органів влади та інших силових відомств, представників армії країн-партнерів.

Генерал-майор Сергій Кульчицький загинув поблизу Слов’янська, що на Донеччині. Близько 12:30, після проведення ротації особового складу, повертаючись з району гори Карачун, його вертоліт МІ-8МТ було обстріляно. Під час падіння вибухнули паливні баки. разом з генералом загинуло ще 12 осіб: 6 військовослужбовців Національної гвардії України та шість представників спецпідрозділу МВС. Вижив лиш штурман екіпажу, старший лейтенант Олександр Макеєнко. 

Поховали Сергія Петровича 31 травня. Він був першим генералом, що загинув на сході країни. 

20 червня 2014 за виняткові військові заслуги перед Українською державою, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету України присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордену «Золота Зірка».

Схожі матеріали
Діяльність