Співробітника ФСБ Росії судитимуть за захоплення управління прикордонної служби та прикордонного загону в Криму

clock
17.12.2021 09:46

Завершилося спеціальне досудове розслідування щодо громадянина Росії, який у 2014 році сприяв захопленню Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України та Сімферопольського загону.

Під час досудового розслідування встановлено, що співробітник ФСБ РФ у березні 2014 року, перебуваючи на території України в м. Сімферополі АР Крим, за попередньою змовою з іншими представниками ФСБ та Збройних Сил РФ, сприяв захопленню Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України та Сімферопольського прикордонного загону. Зокрема шляхом умовлянь, підкупу та погроз обвинувачений закликав військовослужбовців військових частин не чинити спротиву підривним діям військових підрозділів РФ та їх переходу на бік російської прикордонної служби.

Наразі до суду скеровано обвинувальний акт стосовно співробітника Федеральної служби безпеки РФ. Йому інкримінується пособництво у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, підбурювання до вчинення державної зради та пособництво у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України).

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного слідчого управління СБУ за процесуального керівництва прокурорів Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, та Офісу Генпрокурора.

Пресслужба ДПСУ

Схожі матеріали