Контраст
Шрифт

Смертельне ДТП у Харкові: суд обрав запобіжний захід 16-річному водію

clock
28.10.2021 12:03

Сьогодні, 28 жовтня, харківський суд обрав запобіжний захід 16-річному водію, який спричинив смертельну аварію. Підлітка взяли під варту на 60 діб без права внесення застави.

Автопригода сталася 26 жовтня 2021 року близько 20:40 в районі перехрестя вулиць Гагаріна та Одеської. 16-річний водій "Infiniti" намагався перетнути перехрестя на червоний сигнал світлофора та зіткнувся із машиною "Chevrolet". Внаслідок аварії 58-річний водій "Chevrolet" загинув на місці, троє пасажирів "Infiniti" – двоє чоловіків 19 років та 16-річна дівчина з тяжкими травмами були доставлені до лікарні.

Начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Харківській  області Олександр Умніков повідомив, що ДТП сталася саме з вини водія "Infiniti", який грубо порушив правила дорожнього руху та проїхав на червоний сигнал світлофора. Сам винуватець внаслідок автопригоди доставлявся до лікарні, але від госпіталізації відмовився. Автомобіль, яким управляв підліток, зареєстрований на його матір, жінка зараз працює за кордоном.

Керівник відділу слідчого управління також зауважив, що влітку 2021 року затриманий вже притягувався до кримінальної відповідальності за умисне заподіяння тілесних ушкоджень середньої тяжкості. Суд призначив йому вирок у вигляді двох років позбавлення волі з умовним відбуттям покарання на один рік.

У вересні цього року поліцейські вже зупиняли  водія "Infiniti" за порушення правил дорожнього руху. Патрульні склали на підлітка два адміністративні протоколи, один з яких був за водіння без прав водія.

Нагадаємо, харківські слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Відповідно до санкції статті йому загрожує до восьми років тюремного ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. 

Схожі матеріали
Діяльність