Сергій Яровий: Рятувальники ДСНС утримують лідерські позиції у рейтингу довіри громадян

clock
28.05.2021 19:19

Сьогодні, 28 травня, у Державній службі України з надзвичайних ситуацій відбулася нарада з керівниками територіальних підрозділів, під час якої перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий і керівництво ДСНС обговорили стан реагування на надзвичайні події та небезпечні виклики упродовж першого кварталу 2021 року.

Сергій Яровий зазначив, що ДСНС має великий потенціал і той темп, з яким покращується забезпечення підрозділів по всій Україні має тільки нарощуватися.

«Не можна не побачити як за останній час змінилася філософія та в цілому підхід до питання забезпечення особового складу та переоснащення підрозділів новою технікою. Ми бачимо позитивні зміни і це допомагає вам якісно виконувати поставлені завдання в зонах реагування та надавати допомогу», - сказав перший заступник міністра.

Він також відмітив, що рятувальники продовжують утримувати лідерські позиції у рейтингу довіри громадян до суспільних інститутів та підкреслив, що із наближенням купального сезону, з огляду на попередні виклики, необхідно посилити роботу з громадянами, щоб попередити трагічні події на воді.

Своєю чергою голова ДСНС Микола Чечоткін погодився з думкою першого заступника Міністра щодо необхідності постійно навчатися та робити висновки.

«З кожної події, з кожної надзвичайної ситуації ми маємо робити висновки, які у майбутньому дозволять не лише ефективніше спрацювати у конкретному подібному випадку, а й попередити його», - додав Микола Чечоткін.

Про результати роботи за визначений період доповів перший заступник голови ДСНС Олег Мельчуцький. Він зазначив, що кількість класифікованих надзвичайних ситуацій у порівнянні з минулим роком збільшилась на 33,3 %.

«Щодоби підрозділами Служби ліквідовувалось близько 170 пожеж. За цей час було врятовано на пожежах 568 людей та не допущено знищення вогнем 6 тисяч 500 будівель і 530 одиниць техніки», - прозвітував Олег Мельчуцький.

Щодо виконання завдань на сході України: в першому кварталі в зоні проведення ООС знешкоджено понад 8 300 ВНП та очищено 350 га території. У рамках гуманітарного розмінування території країни знешкоджено більше 10 тисяч ВНП, а площа очищеної територія склала 470 га.

За результатами наради голова ДСНС визначив подальші пріоритетні завдання на наступний квартал. Зокрема, йдеться про заходи з протидії пожежам в екосистемах, готовність підрозділів на випадок ускладнення військово-політичної обстановки, продовження виконання завдань у зоні ООС. У цьому питанні Микола Чечоткін звернув увагу керівників підрозділів на забезпечення безпеки для особового складу, залученого до відновлення зруйнованого житла у прифронтових населених пунктах та розмінування.

Також Микола Чечоткін нагадав про важливість вакцинації рятувальників від Covid-19, наголосивши на посиленні роботи з населенням щодо попередження нещасних випадків на водоймах.

ДСНС України

  

 

Схожі матеріали