Рятувальники та позаштатні медичні бригади МВС взяли участь у навчаннях з аеромедичної евакуації

clock
24.06.2021 16:42

24 червня на Чернігівщині відбулися навчання з аеромедичної евакуації постраждалого (важкохворого) особового складу і працівників органів та підрозділів системи МВС повітряними суднами ДСНС у медичному варіанті. Участь у навчаннях взяли також 2 позаштатні спеціалізовані медичні бригади закладів охорони здоров’я МВС.

В рамках заходу учасниками були відпрацьовані заходи щодо організації взаємодії між силами цивільного захисту та медичними бригадами МВС на чотирьох навчальних місцях.

Присутні ознайомилися із медичним вертольотом ЄС-145 “Єврокоптер”, його укомплектованістю медичним обладнанням та специфікою роботи. Також учасники відпрацювали порядок роботи з реанімаційними модулями літака Ан-26 у медичному варіанті.

По черзі були відпрацьовані два сценарії, у ході яких автомобілем “швидкої” умовно постраждалого медики транспортували до “Єврокоптера” та до літака Ан-26. При цьому, під час аеромедичної евакуації відбулася імітація надання йому на борту повітряного судна екстреної допомоги медичною бригадою МВС.

Завершилися навчання підбиттям підсумків за участю представників Управління охорони здоров'я та реабілітації МВС, відділу медико-біологічного захисту та медичного забезпечення Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України та Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби.

ГУ ДСНС України у Чернігівській області

 

Схожі матеріали