Пригадаємо основні події протягом 2021 року в Нацгвардії

clock
30.12.2021 15:28

Військовослужбовці Національної гвардії України щоденно виконували свої обов’язки в різних куточках держави. Гвардійці захищали територіальну цілісність країни, виконуючи завдання в районі проведення ООС, охороняли мир та спокій на вулицях міст, забезпечували безпеку поблизу державного кордону України, доставляли гуманітарну допомогу тощо.

Нацгвардія розвивала міжнародне співробітництво, вивчала й ефективно впроваджувала передовий досвід військових та правоохоронних формувань країн НАТО та ЄС. Військовослужбовці НГУ отримували та ділились досвідом під час участі в міжнародних навчаннях.

Важливою перемогою в 2021 році стало остаточне виправдання в Італії нашого воїна – Віталія Марківа. Віталій Марків перебував за ґратами з червня 2017 року, коли його заарештували в аеропорту Болоньї. Зараз, після повернення в Україну Віталій продовжує службу в Нацгвардії.

Виправдання Віталія Марків – це перемога усього українського народу! Українських адвокатів, військовослужбовців, української діаспори в Італії, українських дипломатів, українських волонтерів та журналістів.

Мужність і відданість наших військовослужбовців формують сторінки новітньої історії українського війська. Ми шануємо пам’ять тих, хто віддав своє життя, виконуючи службові обов’язки, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Ми продовжуємо піклуватися про Вас! Нехай пережите у 2021-му році стане нашою силою і досвідом у Новому році!

Пресслужба НГУ
 

Схожі матеріали