Контраст
Шрифт

Попередні дані щодо причин пожежі у реанімаційному відділенні Косівської лікарні

clock
29.12.2021 11:06

ДСНС надала попередні дані щодо розслідування трагедії в Косівській лікарні. Основна причина – грубе порушення правил пожежної безпеки. Дії людини, її необізнаність щодо елементарних законів фізики та нехтування правилами безпеки, призвели до непоправних втрат у приміщенні лікувального закладу.

Так, в реанімації працювали одночасно 5 кисневих концентраторів, що створило умови для перенасиченості повітря киснем. Після смерті одного з пацієнтів лікарні від Сovid-19, співробітник закладу поставив заупокійну свічку. Від контакту відкритого вогню з перенасиченим киснем повітрям в реанімаційній палаті миттєво  зайнялося медичне обладнання, тканина та інші предмети. У таких умовах швидкого поширення пожежі було не уникнути.

За таку помилку і людям, і державі довелося заплатити дуже високу ціну – загинуло троє людей. Наразі лікарі борються за життя тих, хто отримав травми, а ДСНС проведе невідкладні перевірки лікарень на стан пожежної безпеки.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає керівників медичних установ суворо заборонити використання відкритого вогню в реанімаційних відділеннях та поблизу кисневого обладнання.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність