По всій Україні функціонує 86 груп поліції з реагування на випадки домашнього насильства - Катерина Павліченко

clock
25.11.2021 13:54

Сьогодні, 25 листопада, заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко взяла участь у брифінгу, який організувало Міністерство соціальної політики України у рамках проведення щорічної Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства”.

Вона подякувала громадськості та міжнародним партнерам за формування у суспільстві нетерпимості до будь-яких проявів насильства. Катерина Павліченко запевнила, що запобігання і протидія проявам домашнього насильства є пріоритетом в діяльності МВС.

“МВС постійно тримає у фокусі питання невідворотності покарання для кривдників, створення дієвих механізмів захисту постраждалих осіб. Постійно посилюється інституційна спроможність відомства. Відзначу, що в Нацполіції постійно працюють мобільні групи реагування на випадки домашнього насильства. На сьогодні по всій території України їх функціонує 86. Вони працюють у 67 містах країни, там, де таких підрозділів немає, працюють інші представники поліції”, - розповіла заступниця міністра.

У цьому році відповідно до нового територіального устрою було створено 44 штатні підрозділи (сектори) протидії домашньому насильству. Катерина Павліченко повідомила про збільшення кількості звернень про вчинення домашнього насильства за останній рік. За останні 10 місяців роботи Нацполіція отримала 267 тисяч заяв, це на 53% більше ніж за аналогічний період минулого року. На 50% збільшилась кількість складених адміністративних протоколів щодо домашніх кривдників. Винесено на 15 % більше термінових заборонних приписів.

Довідково: щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання домашнього насильства, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали