Особовий склад ДСНС та курсанти відомчого вишу отримали відзнаки «За відвагу в надзвичайній ситуації»

clock
30.12.2021 09:39

29 грудня в адмінбудівлі ДСНС відбулася апаратна нарада під головуванням тимчасово виконуючого обов’язки керівника Служби Сергія Крука, у ході якої особовий склад Держслужби з надзвичайних ситуацій отримав відомчі відзнаки та чергові спеціальні звання.

Так, трьох курсантів Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України нагороджено нагрудним знаком “За відвагу в надзвичайній ситуації”. Відзнаки майбутні офіцери Служби порятунку отримали за свою небайдужість та професійні дії, що вберегли життя двом чоловікам.

Нагадаємо, 25 грудня курсанти другого курсу ЧІПБ Денис Коваль, Юрій Нарижний та Сергій Шкуматов несли службу на навчально-тренувальному комплексі інституту в районі Дахнівки у Черкасах. В якийсь момент вони почули крики про допомогу з місцевої водойми і вже за кілька хвилин добігли до річки. Як з’ясувалось, двоє рибалок перебували в крижаній воді та вже майже не рухались. Курсанти не розгубились і поповзом наблизились до краю пройми, а далі по черзі витягли замерзлих чоловіків. Потерпілим 75-річному та 57-річному рибалкам надали теплий одяг та викликали швидку.

ТВО Голови ДСНС подякував хлопцям за врятовані життя і побажав не втрачати цієї людяності та бажання допомагати тим, хто цього потребує.

Крім того, за особисту мужність і відвагу під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, зразкове виконання службових обов’язків і високий професіоналізм, нагрудним знаком “За відвагу в надзвичайній ситуації” також було нагороджено піротехніка Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС України Артема Ткаченка та командира відділення 4-ї державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС у м. Києві Віктора Котлярова.

Своєю чергою, вогнеборці Максим Ланцов з Кіровоградщини та Ігор Бобир з Полтавщини отримали чергові спеціальні звання.

Пресслужба ДСНС України

Схожі матеріали