Контраст
Шрифт

Нацполіція розслідувала злочини у тюрмі «Ізоляція» і пред'являла підозри її катам

clock
09.11.2021 15:01

Сьогодні вночі, 9 листопада, у Києві оперативники Служби безпеки України затримали керівника незаконної в’язниці «Ізоляція», бойовика злочинної організації МГБ ДНР Дениса Куликовського із позивними «Палич», «Перший». Досудове розслідування у цьому провадженні протягом останнього року здійснювали слідчі Національної поліції України під процесуальним керівництвом прокуратури.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

«Більше року слідчі у взаємодії з міграційною поліцією розслідують жахливі злочини «Палича» проти людей. Правоохоронці провели допити потерпілих, впізнання ними своїх катів та встановили 45 учасників цієї організованої злочинної групи. У вересні цього року щодо 8 воєнних злочинців матеріали передані в суд для заочного засудження», - сказав Денис Монастирський.

Крім того, очільник МВС зазначив, що поліцейські отримали оперативну інформацію про керівника в’язниці, головного ката українців в «Ізоляції» – так званого «Палича». А саме про те, що він прибув на підконтрольну Україні територію. І вже зараз він у руках українських правоохоронців – це результат спільної роботи Нацполіції та СБУ.

«Скільки б часу не минуло, ці жахливі злочини не залишаться безкарними», - наголосив Денис Монастирський. 

 В.о. начальника ГУНП Донецької області Артем Кисько зазначив, що наразі встановлено 166 осіб, які перебували у цій в'язниці.

«Протягом останнього року поліцейські Донеччини проводили розслідування подій, які відбувались в місті Донецьк на території колишнього заводу «Ізоляція», на теперішній час там розташована в’язниця так званої «ДНР». Вже встановлено 166 осіб, але це не вичерпний список потерпілих, які перебували у цій в’язниці. Серед них є два журналісти, співробітники прикордонної служби, міграційної служби, СБУ, а також Збройних сил України», - сказав він. 

За його словами, поліцейським Донеччини вдалось встановити осіб, які належать до різних так званих гілок влади  «ДНР», зокрема прокуратури, слідчих, оперативників, МГБ ДНР, з категорії конвоїрів, суддів, які мали причетність до катувань, знущань, проведення дій з потерпілими, які знаходились на території цієї в’язниці.

Слідчі поліції оголосили у розшук затриманого Дениса Куликовського за чотирма статтями Кримінального Кодексу України:  ст. 149 «Торгівля людьми», ст. 258-3 «Створення терористичної групи чи терористичної організації», ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» та ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни».

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність