Контраст
Шрифт

На Рівненщині слідчі повідомили про підозру керівнику медустанови за незаконну виплату понад 400 тисяч «ковідних» коштів

clock
11.01.2022 15:14

Злочинну діяльність 47-річного посадовця викрили поліцейські за оперативного супроводу Управління СБ України в Рівненській області та процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисник, зловживаючи своїм службовим становищем, упродовж квітня-червня 2021 року під час розподілу коштів, призначених для оплати праці медичних та інших працівників (які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2) безпідставно підписав накази. На основі них були нараховані та виплачені доплати працівникам, які за своїми функціональними обов’язками не могли залучатись і не залучались для надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19 або підозрою на коронавірусну інфекцію. Таким чином державі завдано збитків на майже 437 тисяч гривень.

У результаті проведених процесуальних дій слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області зібрали достатньо доказів і повідомили про підозру 47-річному зловмиснику за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу  України. 

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. За скоєне йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Схожі матеріали
Діяльність