На кордонах України спостерігається збільшення потоків мігрантів– Євгеній Єнін

clock
10.11.2021 10:07

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін в коментарі РБК-Україна

МВС спостерігає за ситуацією на кордонах Польщі, Литви та Латвії з Білоруссю, яка динамічно ускладнюється і має ознаки подальшої ескалації. Водночас спостерігається збільшення потоків мігрантів до прикордонних регіонів України.

«Сусідні держави, вдаються до гібридних технологій «збільшення потоків біженців» передусім у прикордонних регіонах України з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації. Це ганебна спроба влаштувати в Україні міграційну кризу", - сказав перший заступник міністра. 

Він додав, що ситуація на кордоні повністю контролюється. 

«Сусіди мають усвідомлювати, що українські кордони підготовлені до подібних провокацій. Вже прораховані ймовірні напрямки, якими можуть дістатися до України мігранти. Вживаються заходи з інженерного облаштування ділянки державного кордону України з Республікою Білорусь. Органи охорони державного кордону України посиляться особовим складом, технікою та спеціальними засобами, у тому числі безпілотниками, та службовими собаками», - повідомив перший заступник міністра. 

Євгеній Єнін зазначив, що за останній тиждень на ділянці білоруського-українського кордону затримали двох громадян Куби. Вони незаконно потрапили в Україну з території Білорусі та планували надалі піти до Польщі.

«Оперативними підрозділами здійснюється постійний моніторинг ситуації навколо даної проблематики, в тому числі і у середовищі осіб, які можуть сприяти організації таких каналів міграції», - зауважив перший заступник міністра. 

До Адміністрації Державної прикордонної служби України звернень від органів влади Республіки Польща щодо надання допомоги в залученні особового складу відомства не надходило.

 

Схожі матеріали