На Донеччині запрацював шістнадцятий Центр безпеки громадян

clock
27.10.2021 13:46

Сьогодні, 27 жовтня, в смт. Очеретине Покровського району Донецької області відкрився Центр безпеки громадян.

У відкритті взяли участь Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, голова ДСНС України Микола Чечоткін та голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко.

Варто зазначити, що пожежна частина ДСНС, яка розташовувалась в смт. Тоненьке, була повністю зруйнована з початком бойових дій. Натомість на території смт. Очеретино створено Центр безпеки в рамках реалізації Меморандуму про співпрацю між Донецькою обласною державною адміністрацією та Державною службою України з надзвичайних ситуацій щодо побудови ефективної системи цивільного захисту на території області.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав, що Донеччина займає особливе місце у серці кожного українця, тому  особливо приємно спостерігати за тими трансформаціями, які відбуваються в цьому регіоні.

«Відкриття сучасного Центру безпеки громадян – це доказ високого рівня співпраці місцевої та центральної влад. Сьогодні ми продовжуємо практику відкриття Центрів, які покликані забезпечити комфорт і стабільність у місцевих громадах. До 20 хвилин – це максимальний час реакції всіх служб на екстрені ситуації», - сказав Денис Шмигаль.

Своєю чергою заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко подякувала особовому складу за проведену роботу, побажала завжди бути готовими до надзвичайних подій та прийти на допомогу громаді.

«Центр безпеки громадян, який відкрили сьогодні в Очеретяному, побудований з урахуванням кращих європейських практик. Його мета — цілодобове оперативне реагування на запити громади про екстрену допомогу. МВС впроваджує у своїй діяльності світовий досвід та нові підходи лише з однією метою – створити безпечне середовище для кожного», - сказала вона.

Катерина Павліченко наголосила, що досвід Очеретянської громади має стати прикладом для інших територіальних громад по всій країні.

«Гасіння пожеж, ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникненню, надання якісної та швидкої допомоги населенню, забезпечення громадського порядку – завдання нового Центру. Хочеться, щоб викликів було якомога менше, але кожен житель громади знав, якщо знадобиться допомога, вона буде вчасною та наданою в повному обсязі», - наголосила заступниця міністра.

Голова ДСНС України Микола Чечоткін наголосив, що соціально-економічне зростання і підвищення добробуту територіальної громади можливе лише за умови безпечного середовища.

«Завдання кожної громади спільно з органами влади - забезпечити захист населення і території від надзвичайних ситуацій, від злочинів, організувати громадський порядок. Один із варіантів вирішення цих питань у комплексі – Центри безпеки. Це об’єкт, де кожен може отримати сервіс у безпековій сфері», - сказав Микола Чечоткін.

Центр безпеки в Очеретяному забезпечений двома пожежними автомобілями, рятувальним обладнанням, пожежно-технічним спорядженням. Крім того, на патрулюванні постійно перебуватиме підрозділ Нацполіції.

Варто зазначити, що на території Донецької області вже працює 15 центрів безпеки, а по всій Україні – 26, у складі яких функціонують пожежно-рятувальні підрозділи та підрозділи Нацполіції.

Загалом на території Донецької області заплановано створити 28 Центрів безпеки громадян.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали