МВС працює над створенням Сервісного центру з технічного обслуговування вертольотів – Денис Монастирський

clock
22.12.2021 12:36

Сьогодні, 22 грудня, в Апараті Державної служби України з надзвичайних ситуацій відбулася нарада керівництва МВС та органів виконавчої влади стосовно створення в Україні єдиного Сервісного центру з технічного обслуговування вертольотів. Він дозволить ремонтувати і модернізовувати гелікоптери французького виробництва Airbus. 

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський наголосив, що результатом наради має стати напрацювання дорожньої карти, коли система МВС  зможе отримати Сервісний центр для технічного обслуговування гелікоптерів. 

«Нам потрібно узгодити планові ремонти французьких вертольотів, які знаходяться на службі у системі МВС. Окремо маємо завершити всі процедури, щоб Сервісний центр нарешті став Сервісним центром. Тобто узгодити всі питання з документацією, щоб ми вже самостійно могли обслуговувати свою техніку», - сказав він.  

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров додав, що Ніжин є головною базою сервісного обслуговування, там створена вся інфраструктура для важких гелікоптерів Н-225, але на цій базі можуть обслуговуватися й інші типи вертольотів. 


«Основаною базою обслуговування поліції буде місто Канів. Для ДПСУ – це Одеса та Харків, там буде створена відповідна інфраструктура. Олександрія є основною базою розташування повітряних сил Національної гвардії України»,  - сказав він.

Сергій Гончаров додав, що: «з наступного навчального року МВС буде активно використовувати навчальну базу Кременчуцького льотного коледжу, який отримав матеріали, макети обладнання, інструктори якого пройшли підготовку на заводі Airbus у Франції. Крім того, французькі інструктори приїжджатимуть в Україну, аби надавати консультації».

Нагадаємо, основні завдання вертолітних підрозділів МВС:
01. Аеромедична евакуація
02. Рятувальні операції
03. Підтримання громадського порядку
04. Антитерористичні та спеціальні операції
05. Охорона державного кордону й підтримання безпеки на дорогах

Авіаційна служба цивільного захисту населення створена з метою побудови ефективної системи допомоги населенню при надзвичайних ситуаціях, запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків.

Крім того, за спільної ініціативи МВС і МОЗ в Україні відновлюється система аеромедичної евакуації. Це абсолютно новий рівень надання екстреної медичної допомоги, при якій людина отримає лікарську допомогу або буде доставлена в медзаклад з будь-якого, навіть найвіддаленішого, куточка країни.

Департамент комунікації МВС України

tYe34CmGn6y1zYiISdBpPjCohcpqHsRsIZSOb5Pr.jpg

JxGvWsWqrDKYMT9583yaBuZbKyu2m5Eg55t0OQOO.jpg

fIFn1qQemf4kdXaJZzxFzgzRLNvHRFidgFLLytyF.jpg

kxJ5LKgehLwtc4mVd9boTzOYn96aoXMbfMHSwgtT.jpg

Rt0ET2e8p9gmNK3VvvfqPqcojjwVkcJQT9Cv5MoF.jpg

B3iUQJHWw6SCQwtrNvTnfWh2JeWv27Yninp0Uuu7.jpg

Схожі матеріали