Миротворець МВС провів навчання для тренінгових центрів Міжнародних операцій ООН

clock
21.12.2021 11:14

Миротворець МВС, підполковник поліції Роман Паливода провів навчання для керівного складу тренінгових центрів поліцейських підрозділів міжнародних операцій ООН з підтримання миру та безпеки. 

Відповідно до розпорядження керівництва Департаменту миротворчих операцій Секретаріату Організації Об’єднаних Націй, представник національного персоналу МВС України в складі Департаменту миротворчих операцій Секретаріату Організації Об’єднаних Націй в місті Нью-Йорк, Сполучені Штати Америки, підполковник поліції Поливода Роман Іванович у вересні та грудні 2021 року перебував з офіційним візитом у Регіональному центрі з обслуговування ООН в місті Ентебе, Уганда (United Nations Regional Service Centre in Entebbe). 

Даний центр – є офісом Організації Об'єднаних Націй з підтримання миру, розташований в місті Ентебе, Уганда, який надає адміністративно, навчально-методичне забезпечення, здійснює організацію, координацію, контроль та методичне супроводження навчального процесу, щодо належної підготовки миротворців, виконує управлінсько-організаторську, координаційну, аналітичну, контролюючу функції з питань організації тренінгового процесу.

Мета поїздки – організація та проведення семінару-тренінгу для керівного складу тренінгових центрів поліцейських підрозділів місій ООН. 

Через складну ковідну ситуацію, що охопила увесь світ, проведення будь-яких заходів очного характеру унеможливлювало прямі зустрічі особового складу для підвищення професійного та фахового рівня. 

Загалом, усі очні навчальні процеси було переведено у режим дистанційного управління, що неоднозначно впливало на проведення запланованих заходів. 

Тому, зустріч з керівниками навчальних центрів була вкрай необхідною, для обміну інформацією, думками та була такою, яка спрямована на послідовне оволодіння слухачами нових знань та умінь, вдосконалення професійної майстерності, підвищення їх морально-ділових якостей та цінностей згідно стандартів ООН. 

У ході проведення семінару, підполковник поліції Поливода Р. І. приділяв увагу слухачів опануванню передового досвіду, новітніх методик викладання навчальних дисциплін для миротворців.

Під час тренінгу, слухачі брали активну участь у обговоренні, розвитку та розв’язання проблем, заради яких вони зібралися. Учасники дійшли висновку, що тренінговий метод очного характеру, робить процес навчання повноцінним, цікавим, дозволяє оптимально використовувати час та ефективно навчати миротворчі підрозділи. Очний процес сприяє створенню атмосфери відкритості, розвитку довіри, особливо для віддалених регіонів перебування миротворчих контингентів, уваги та інтересу учасників один до одного. 

Програма, яку опановували слухачі, передбачала, як теоретичні вправи так і практичні симуляції. Упродовж зборів, вивчалися ключові аспекти забезпечення та реалізація навчальних програм для поліцейських в місіях ООН. 

 

Схожі матеріали