Літак ДСНС доправив важкохворого пацієнта з Одеси до Києва

clock
27.10.2021 10:13

В ніч на 26 жовтня літак ДСНС України АН-26 виконав черговий рейс санавіації, доправивши важкохворого пацієнта з Одеси до столичного медзакладу.

Нагадаємо, Система авіаційної безпеки населення МВС України працює з метою оперативного та адекватного реагування на виклики та загрози, які стоять перед українським суспільством. В рамках побудови цієї Системи використовуються як наявні літальні апарати (літаки Ан та гелікоптери Мі-2, Мі-8, ЕС-145) так і придбані в рамках контракту з компанією Airbus Helicopters гелікоптери Н-125, Н-145 та Н-225.

Так, раніше у травні, з КНП «Запорізька обласна клінічна дитяча лікарня» літак ДСНС АН-26 транспортував до Національної спеціалізованої дитячої лікарні «Охмадит», що у Києві 3-річну дівчинку.

Крім того, у липні вертоліт рятувальників транспортував 9-річного хлопчика з м. Новоград-Волинський, що на Житомирщині, до м. Києва для подальшої госпіталізації до Національної дитячої спеціалізованої клініки «Охматдит».

Також вертоліт ДСНС ЄС-145 був залучений до чергування в рамках Єдиного аеромедичного простору та доправляв до Львова пацієнтів з найвіддаленіших куточків Львівської області.

ДСНС України

Схожі матеріали