Контраст
Шрифт

Кризу на польсько-білоруському кордоні спровокував Путін, це частина гібридної війни – Денис Монастирський

clock
12.11.2021 22:41

Про це міністр внутрішніх справ України заявив під час прямого ефіру програми «Свобода слова». 

«На кордоні Польщі і Білорусі – це не біженці. Біженці – це ті, хто тікають від небезпеки. Зараз, у тих країнах звідки ці люди, немає загроз. В 2015 році в Сирії та Іраку йшли бойові дії, люди рятували свої життя. Зараз ми спостерігаємо загострення ситуації і штучно спровоковану кризу. Автор якої – Путін. Це частина гібридної війни та агресії, яку Україна відбиває восьмий рік поспіль. Метою цієї кризи є не Польща, а весь Європейський Союз», - сказав він. 

Денис Монастирський зазначив, що сьогодні  провів телефонну розмову з польським міністром внутрішніх справ. Маріуш Камінський підтвердив, що польське суспільство було неоднозначне у оцінці мігрантів – одні категорично проти, інші – просили пропустити цих людей на територію Польщі. Однак, очільник правоохоронного відомства України закликав українців дотримуватись однієї позиції у цій ситуації. 

«Я закликаю всіх громадян бути єдиними – не може в цій ситуації бути різних точок зору. Це війна! Тисячі людей спрямовують до кордонів ЄС. Переконаний, що наш кордон – це символічний кордон Європи. Наше завдання його боронити», - наголосив він. 

Денис Монастирський сказав, що нещодавно  інспектував потенційно небезпечну ділянку україно-білоруського кордону. 

«Там я бачив всі підрозділи МВС, але не бачив одного – кордону. Це велика трагедія, бо однією з ознак справжньої держави є кордон. Завдання МВС  - побудувати нарешті справжній рубіж держави. На наступний рік ми запланували інженерне облаштування кордону на україно-російській та на україно-білоруській ділянці кордону», - наголосив очільник МВС. 

Денис Монастирський висловив переконання, що «будівництво державного рубежу – це загальнодержавна справа, без поділів на політичні прапори. Бо він будується за кошти платників податків». 

Нагадаємо,  наразі визначено 10 ділянок, де може відбуватися основний підхід мігрантів до державного кордону України.

Департамент комунікації МВС України

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Схожі матеріали
Діяльність