Керівника комунального підприємства Рівненської облради затримали на хабарі

clock
25.06.2021 11:32

Зловживаючи своїм службовим становищем, чоловік вимагав та отримав неправомірну вигоду від підприємця за укладання договору із заниженою вартістю оренди об’єкта нерухомості.

Викрили зловмисника оперативники управління стратегічних розслідувань у Рівненській області з колегами-правоохоронцями.

Учора, 24 червня, фігуранта затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, після отримання останнім неправомірної вигоди.
Гроші посадовець забрав із електрощитової у приміщенні підприємства. Частину з них поклав у сумку, іншу — намагався викинути біля свого ж авто. Також стверджував, що сумка йому не належить. З місця події вилучили 16 800 гривень, з яких 7 200 – офіційна плата за умовами договору, а решта – неправомірна вигода.
Кваліфікація: ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру. Досудове розслідування здійснюють слідчі обласного управління поліції за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років із конфіскацією майна.

Схожі матеріали