Контраст
Шрифт

Керівництво МВС вшанувало пам'ять жертв авіакатастрофи в небі над Тегераном

clock
08.01.2022 13:18

Сьогодні, 8 січня, керівництво МВС вшанувало пам'ять загиблих пасажирів та членів екіпажу літака МАУ, збитого у 2020 році в Ірані. Присутні поклали до меморіалу квіти та вшанували пам’ять хвилиною мовчання. Напередодні, довкола меморіального каменя було висаджено 176 дерев, стільки ж людей загинули у цій авіакатастрофі.

“Ми завжди доводили іранцям те, що справедливість не продається. Це не про гроші, це про те, що всі, хто вчинив цей тяжкий злочин, повинні за це відповісти. А родичі й весь український народ мають отримати справедливість.”, – зазначив перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін.

Він запевнив присутніх, що скільки б сил і часу це не вартувало уряду України та міжнародним партнерам, вони єдиним фронтом будуть виборювати справедливість.

Нагадаємо, 8 січня 2022 року виповнилося два роки після того, як у небі над Іраном був збитий літак авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ). Він виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ. На борту перебували громадяни шести країн - Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану та Великої Британії. Усі 176 осіб загинули, серед них – 11 українців (9 членів екіпажу і 2 пасажири).

Іранська влада 11 січня, після кількох днів заперечень, визнала, що український літак був помилково збитий зенітно-ракетним комплексом протиповітряної оборони.

29 грудня 2020 року Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героїв України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» членам екіпажу рейсу PS752.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрій Новицький

Схожі матеріали
Діяльність