Контраст
Шрифт

Керівництво МВС та ДСНС оглянуло хід проведення відновлювальних робіт у Лебединському на Донеччині

clock
08.12.2021 15:07

8 грудня, під час робочого візиту на Донеччину, Перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін та керівництво ДСНС відвідали село Лебединське, яке розташоване у безпосередній близькості до лінії розмежування. Як і у більшості населених пунктів, які розташовані у зоні Операції Об’єднаних Сил, мешканці Лебединського потребують уваги та допомоги у відновленні своїх будинків, пошкоджених ворожими обстрілами.

Йдеться про вибиті уламками снарядів вікна, пробиті дахи, обстріляні огорожі, тощо. Більшість людей самостійно не в змозі полагодити своє житло, адже мешканці села, це – переважно літні люди. Тож, силами рятувальників ДСНС та керівництва військово-цивільних адміністрацій області, з 2017 року на Донеччині проводяться відновлювальні роботи. Зокрема, у цьому році в Лебединському вже відновлено 24 житлові будинки. Всього ж упродовж відновлювальної кампанії 2021, яка тривала з 1 квітня по 9 червня та з 1 вересня по 31 жовтня, роботи завершені за 814 адресами у 22 населених пунктах Донецької області.

Спілкуючись з людьми, які попри воєнну загрозу вирішили не залишати свої будинки, керівництво МВС та ДСНС почуло як самі мешканці оцінюють роботу рятувальників і на скільки важливо отримати не лише полагоджений дах, а й елементарну увагу і відчуття підтримки. Відтак, у ході зустрічі лебединці отримали гарантії, що їх не залишать сам-на-сам із проблемами будь-якого характеру: від побутових, до надання усіх необхідних безпекових послуг.

Схожі матеріали
Діяльність