ДСНС пропонує ряд додаткових комплексних заходів, направлених на посилення протипожежного стану закладів охорони здоров’я

clock
30.12.2021 13:47

30 грудня, у ході виїзної наради щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої пожежею у комунальному некомерційному підприємстві «Косівська центральна районна лікарня» Івано-Франківської області, тимчасово виконуючий обов’язки Голови ДСНС Сергій Крук поінформував учасників та громадськість про заходи, які вживалися рятувальниками у ході ліквідації НС. 

Так, головні зусилля вогнеборців, які були на місці події вже за 5 хвилин після виклику, зосереджувалися одночасно на двох напрямках - пошук і рятування людей, а також гасіння пожежі. Завдяки вірно визначеному вирішальному напрямку пожежу вдалося ліквідувати в тих розмірах, які вона набула на момент прибуття першого пожежно-рятувального підрозділу, а це 55 м.кв. Рятувальниками із застосуванням захисних апаратів врятовано трьох хворих із реанімаційного відділення. Разом з тим, ще до прибуття підрозділів ДСНС медперсоналом з небезпечної зони було виведено 12 хворих. Проте, на жаль, є і загиблі. 

Сергій Крук додав, що пожежа класифікована як надзвичайна ситуація техногенного характеру місцевого рівня і запропонував вжити ряд додаткових комплексних заходів направлених на посилення протипожежного стану закладів охорони здоров’я та попередження загибелі людей. 

Йдеться, зокрема, про посилення контролю за експлуатацією медичного обладнання медперсоналом, а також про необхідність перевірити медичне устаткування, що використовується в закладах охорони здоров’я на предмет його безпечної експлуатації. Перевірку необхідно виконати спільно з облдержадміністраціями, підрозділами охорони праці та організаціями, які встановлюють медичне обладнання. 

«На період свят потрібно збільшити кількість обслуговуючого медичного персоналу та провести їх додаткову підготовку до дій у разі виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій», - сказав доповідач.

Він також акцентував увагу присутніх на необхідності спрямувати кошти на фінансування заходів щодо усунення порушень у сфері пожежної та техногенної безпеки.
Разом з тим, ДСНС будуть проведені додаткові інструктажі з посадовими особами закладів охорони здоров’я щодо дотримання вимог пожежної безпеки та практичні відпрацювання дій підрозділів та чергового персоналу при виникненні пожежі.

У ході наради відбувся також виїзд мобільної оперативної групи на місце пожежі з оглядом наслідків надзвичайної ситуації. Ситуація перебуває на постійному контролі Державної служби з надзвичайних ситуацій, а усі заходи здійснюватимуться у взаємодії із Обласними державними адміністраціями та Міністерством охорони здоров’я України.

Схожі матеріали