Контраст
Шрифт

Денис Монастирський вручив 7-мільйонний паспорт громадянина України

clock
03.12.2021 12:46

Щасливою володаркою документу стала Жасміна Кіселевич – вихованка Центру захисту дітей «Наші діти». Дівчинка отримала документ із номером 007000000. 

Під час церемонії вручення ID-картки міністр внутрішніх справ Денис Монастирський сказав, що сучасний паспорт – це новий документ – пластикова картка, яка визнається у більшості країн світу. З нею онлайн можна змінити місце проживання. Вона містить верифікований цифровий підпис для ведення бізнесу та надає безліч можливостей для реалізації свого права громадянина України.

«Сьогодні ми з нашою командою тут, щоб відзначити важливий момент - вручення 7-мільйонного паспорта громадянина України, ID-картки. Паспорт громадянина України проходив різні випробування, як і наша держава. Україна першою визнала цифровий паспорт, він верифікується у додатку Дія та має багато можливостей, яких немає в інших держав»,  - сказав Денис Монастирський. 

Очільник правоохоронного відомства зазначив, що напрямок Сервісних центрів та надання сервісу громадянам розвивається. Вже сьогодні з цим документом можна їхати до Грузії та Туреччини: «Ми працюємо над тим, щоб розширити перелік країн, до яких можна їхати за ID-карткою. Нас чекає багато перспектив попереду. Українська ID-картка стає цінною частиною життя кожного українця». 

Голова Державної міграційної служби України Наталія Науменко підкреслила, що завдяки ID-картці громадяни мають доступ до всіх електронних сервісів. Це безпечно, сучасно та надійно.  

Вона також розповіла, як проходить процес отримання ID-картки – передусім, громадянин має перевірити правильність введення даних до свого документу, далі йде процес верифікації, введення pin-коду, як один з елементів безпеки документу, останній крок – підпис власника. 

На згадку про цю подію власниці паспорта подарували новий телефон. 

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність