Боротьба з нарко-, і алко залежністю - це говорити словами дітей

clock
16.12.2021 18:08

В одній зі шкіл Чернівців презентували фільм, спрямований на зменшення наркотичної і алкогольної залежності серед дітей. В фільми взяли участь відомі музиканти, яким вдалося побороти хибну залежність. Відзняту стрічку презентувала радниця міністра внутрішніх справ України Анна Міщенко.

«Я впевнена, що побороти сумну статистику алкогольної і наркотичної залежності серед дітей можна тільки якщо говорити з дітьми. Говорити не термінами і законами, а їхньою мовою. Діти повинні розуміти, що ми дорослі приходимо не щоб покарати, а щоб допомогти. Саме тому, під час зйомок ми просили відомих артистів, яким вдалося подолати залежність, розповісти свою історію і пояснити, спираючись на власний досвід, чому залежність - це погано», - розповіла радниця міністра МВС і авторка фільму  Анна Міщенко.

Авторка впевнена, що методи боротьби, які працювали ще 10 років тому, більше не працюють. Тепер необхідно приходити до дітей і говорити з ними їх мовою. Підтримувати їх, а не карати.

Окрім відомих артистів, в фільмі також знялися підлітки, які розповіли про свій досвід і своє бачення на залежність від наркотиків і алкоголю. Також у стрічці діти висловлюють свою думку, щодо причин залежності і що повинні робити дорослі, щоб їм допомогти у цій складній боротьбі.

Під час заходу Анна Міщенко поговорила з дітьми про залежність і висловила бажання допомогти кожному, хто цього потребує.

По завершенню зустрічі одна з учениць Чернівецької школи звернулася по допомогу до радниці міністра.

«Для мене дуже цінно, що після заходу дитина підійшла до мене і попросила допомоги. Це говорить про те, що мій підхід до проблеми працює. Саме заради цих дітей я буду продовжувати роботу, спрямовану на боротьбу з наркотичною і алкогольною залежністю» - зазначила Анна Міщенко.

Схожі матеріали