Заступник міністра Тетяна Ковальчук взяла участь у міжнародній конференції з цивільної безпеки (ФОТО)

clock
29.03.2017 14:33

Сьогодні, 29 березня, розпочалась VII міжнародна конференція «Сектор цивільної безпеки: перебіг і виклики реформ», метою якої є визначення ключових викликів та пріоритетів реформування сектору цивільної безпеки та вивчення найкращих міжнародних практик та можливості їх застосування в Україні.

У конференції взяли участь заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук, представники Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, НАТО, Консультативної місії ЄС (EUAM), Ради національної безпеки та оборони, Верховної Ради, міжнародних та громадських організацій.

За словами заступника міністра Тетяни Ковальчук, реформування в МВС розпочалося ще у 2014 році. За цей час структура перетворилась на багатопрофільний  цивільний орган, головними функціями якої є формування і координація політики в правоохоронній сфері та наголосила на тому, що головна ціль реформування – орієнтування на людину.

«Ми говоримо про тріадний вимір – людина, суспільство, держава. Реформування повинно забезпечити безпеку наших громадян», - додала Тетяна Ковальчук.  

За її словами, сьогодні МВС як цивільний орган забезпечує разом з громадськістю контроль за правоохоронними структурами. У цій співпраці виникають певні труднощі та критика.

«Ми відкрито говоримо, що на шляху реформування суспільство дорікає нам повільністю і неефективність певних дій. Ми маємо проблеми і в законодавстві, і в координації, і в кадровій політиці. І говоримо про них відкрито. Будь-яка критика – це запит суспільства на пришвидшення реформ і перетворень у системі. І це позитив. В цій ролі я і вбачаю контроль цивільного органу над іншими структурами», - зазначила Тетяна Ковальчук.  

Своєю чергою Директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко наголосив, що Міністерство внутрішніх справ знаходиться у авангарді процесу загальних реформ, не зважаючи на те, що сьогодні реформування відбувається у складних та несприятливих умовах зовнішньої та внутрішньої війни.

«Довіра та взаємодія з громадськістю є ключовим незмінним складником роботи МВС. За результатами опитування Центра Разумкова станом на середину 2016 року поліція має високий рівень довіри. 40% респондентів відповіли, що загалом довіряють Нацполіції. Наразі ми з нашими іноземними партнерами працюємо над великою кількістю проектів, які мають поглибити рівень відкритості органу та підвищити рівень довіри», - додав Артем Шевченко.

Реформа сектору цивільної безпеки України є пріоритетним напрямом країни. Він охоплює широке коло державних невійськових організацій, що виконують правоохоронні функції та забезпечують верховенство права.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали