В Україні відкрили перший регіональний кінологічний навчальний центр міжнародного значення (ФОТОРЕПОРТАЖ)

clock
27.08.2016 13:33

У Центрі, утвореному на базі Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Державної фіскальної служби, готуватимуть команди для митниці, поліції, прикордонної та пенітенціарної служб.

Відтепер у Хмельницькому навчатимуться не лише українські спеціалісти, а й кінологічні команди країн Центральної Європи та Чорноморського басейну. Співпраця з Всесвітньою митною організацією дозволить Україні не лише перейняти передові методики кінології, а й поділитися власним досвідом.

На території центру облаштували сучасний комплекс з автомобільним пунктом пропуску, залізничним пасажирським вагоном, вантажівкою, автоцистерною, а також з кінологічним тренувальним комплектом. Уже найближчим часом планують організувати семінар для кінологів та службових собак з виявлення контрабанди бурштину.

Регіональний кінологічний навчальний центр Всесвітньої митної організації, що у Хмельницькому, став 9 у світі. 4 таких уже працюють у Казахстані, Узбекистані, Азербайджані та Китаї, ще 3 — в Європі. В Саудівській Аравії аналогічний центр наразі на етапі створення.

До урочистих заходів з нагоди відкриття Центру долучились Голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко, виконуючий обов’язки заступника Голови Державної фіскальної служби України Мирослав Продан, представники Всесвітньої митної організації, митної служби Молдови, Польщі, Грузії та Азербайджану, Національної поліції, керівництво регіону, а також керівники силових структур області.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Схожі матеріали