В Луганській області пожежі локалізовані, населені пункти захищені

clock
02.10.2020 10:28

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий та голова ДСНС Микола Чечоткін працюють на місці стихійного лиха на Луганщині.

«Від пожеж на Луганщині постраждали близько 19 тис. гектарів лісових насаджень, кілька населених пунктів, від 250 до 400 будинків. Є ще декілька осередків, де пожежі усуваються. Пожежі локалізовані, населені пункти захищено», - сказав Денис Шмигаль.

За словами Сергія Ярового, в рамках кримінальних проваджень розглядається декілька версій причин пожеж:

«Щодо причин пожеж, слідство, серед інших, розглядає наступні версії: підпали, злочинна діяльність, а також специфічні наслідки сильного вітру та відсутність дощу протягом 4 місяців», - сказав перший заступник міністра внутрішніх справ.

Він додав, що на місці пожеж продовжують працювати понад 2,5 тис. осіб: «Цілодобово працюють рятувальники, поліція і Нацгвардія. Також до ліквідації пожеж залучені Збройні сили України».

Голова ДСНС Микола Чечоткін додав, що в зоні лиха на Луганщині продовжує працювати авіація ДСНС – 3 літаки АН-32 П та 2 вертольоти ДСНС.

«Наша авіація працює ефективно, в найбільш небезпечних осередках пожежі. Протягом 2 жовтня на території Луганської області здійснено 53 скиди (142 тон води). З початку гасіння пожеж 113 скидів (382 тон води)», - зазначив він.

В селі Сиротине посадовці відвідали двори, які вигоріли вщент. Крім того, поспілкувалися з погорільцями, які не мають де жити і наразі перебувають в одній із шкіл Сєвєродонецьку. Її спортзал переобладнали для їх потреб.

«Уряд готовий до виплат компенсацій постраждалим – 300 тис. гривень за повністю зруйнований вогнем будинок, 200 тис. гривень – виплати сім’ям, в яких є загиблі внаслідок пожежі. Також буде виплачено 50 тис. гривень, якщо будинок зруйновано частково, та 20 тис. гривень, якщо постраждало господарство», - сказав Денис Шмигаль.

Схожі матеріали